Vrij werk

Vrij werk
Mijn autonome werk is dikwijls seriematig en bestaat uit schilderijen, tekeningen, (boek)objecten en tijdelijke installaties, waarbij ik gebruik maak van diverse technieken.

Schilderijen
Ik schilder met acryl op doek. Onderwerpen zijn vaak uit mijn directe omgeving en/of natuurgerelateerd. De serie 30×30 is een groeiende serie schilderijen van 30×30 cm

Tekeningen en illustraties
Tekenen is een terugkerend medium binnen mijn werk. Door de jaren heen heb ik stapels idee-boeken volgetekend. Daarnaast dienen tekeningen als basis voor schilderijen, conceptvoorstellen, of als illustraties. De laatste jaren neemt het tekenen meer en meer een eigen plek in binnen mijn werk.

Kunstenaarsboeken
Tijdens mijn studie leerde ik het medium kunstenaarsboek kennen. Sinds die tijd heeft het een speciale plek in mijn leven. Als kunstenaar kies ik regelmatig voor de vorm van een boek. Ik verzamel en werk graag in series; een boek is daarbij een mooie manier om dingen samen te brengen. Papier maar ook hout, metaal of ander materiaal kan de basis van een boek vormen. Verder werk ik regelmatig met 2ehands boeken die ik vind op boekenmarkten en in tweedehands boekwinkels.

Tijdelijke installaties
Sinds begin 2000 realiseer ik tijdelijke installaties bij tentoonstellingen in de publieke ruimte zoals natuurkunst, kunstroutes en culturele evenementen.

Fotografie

Video (i.s.m. Patrick Gofre)

Contact

 

 

Fotografie op deze site: M. Houtman / P. Gofre