Cursus

CURSUS
In het voor- en najaar organiseert beeldend kunstenares Marga Houtman teken- en schildercursussen voor volwassenen en kinderen op haar atelier in Warns en workshops op locatie in de omgeving.
Daarnaast verzorgt Marga als cultuuraanbieder binnen het cultuurnetwerk Súdwest Fryslân (Akte2) workshops voor het basisonderwijs zoals Print & Wriuw en Tekenen, joepie!


CURSUSAANBOD TEKENEN & SCHILDEREN

Vanaf 1 november 2021 ga ik (binnen geldende coronarichtlijnen) weer opstarten met cursussen tekenen & schilderen op mijn atelier:

Maandagmiddag 14.30-16.00 kindercursus tekenen & schilderen
Woensdagavond 19.30-21.30 tekenen & schilderen voor volwassenen
Donderdagmiddag 13.30-15.30 tekenen  & schilderen vrij werken

De kindercursus tekenen & schilderen bestaat uit 6 lessen van 1,5 uur op maandagmiddag. De kinderen leren door middel van opdrachten en thema’s spelenderwijs omgaan met verschillende materialen en technieken. Binnen deze opdrachten komen ook aspecten als compositie, perspectief en het mengen van kleuren aan de orde. Leeftijd: vanaf 6 jaar

De cursus tekenen & schilderen voor volwassenen bestaat uit 6 lessen van 2 uur op woensdagavond. Bij deze cursus wordt gewerkt aan de hand van gerichte opdrachten met verschillende materialen en technieken. Daarbij is er volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht-donderverhouding en persoonlijke ontwikkeling.

De cursus tekenen & schilderen vrij werken bestaat uit 6 lessen van 2 uur op donderdagmiddag. Bij deze lessen staat de persoonlijke ontwikkeling van de cursist voorop. Bij aanvang van de cursus wordt individueel overlegd waarmee de deelnemer tijdens de bijeenkomsten op het atelier aan het werk gaat.

 

Heb je interesse om aan een cursus mee te doen, of wil je meer informatie?
Stuur me een bericht  of bel 06-44702265

Afgelopen zomer is er weer op inspirerende plekjes in de omgeving van Warns getekend
klik hier voor foto’s 


Workshops buiten tekenen)

Nu het weer mogelijk is organiseer ik in de zomer en herfst regelmatig tekenworkshops* op mooie en inspirerende locaties in de (wijde) omgeving van Warns. Er wordt (binnen gestelde gezondheidsrichtlijnen) gewerkt naar de waarneming met materiaal naar keuze: (kleur)potlood, grafiet, syberisch krijt, zacht- en oliepastelkrijt. Geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden.

Dus kriebelt het in je vingers en kun je niet wachten om te beginnen? Meld je dan nu aan!

Deelnemers komen op een mailinglijst te staan en worden zo op de hoogte gehouden waar en wanner getekend gaat worden.

*  Een workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en droog weer
–  Tips voor mooie tekenlocaties zijn van harte welkom!

Voor meer informatie bel: 06-4470226, of stuur een bericht

Klik hier voor meer foto’s van workshops buiten tekenen

Zomerworkshop buiten tekenenZomerworkshop buiten tekenenZomerworkshop buiten tekenen


Heeft u interesse aan een cursus, workshop of het inloopatelier deel te nemen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via deze website of bel 06-44702265.

Informeer ook naar de mogelijkheden voor groepsworkshops, privélessen of creatieve begeleiding.

 

Fotografie op deze site: M. Houtman / P. Gofre