Hin(ne) en wer

Hin(ne) en wer
Een tijdelijke installatie van Anny Dijkstra-Roorda, Anne Marijke Lammens, Renneke Piersma, Janny Veersma en Marula Verbeek voor de Warber Warns Keunstrûte in de zeecontainer bij fam. de Vries op ‘t Sou 47 (nr 32 op de routekaart) Dagelijks vrij toegankelijk tot 25 juni.

Warber Warns – Keunstrûte – 12 mei t/m zondag 25 juni
In mei en juni 2023 slingert de kunstroute Warber Warns, als een lint door het dorp. Kunstwerken achter etalageramen van voormalige winkels, op erven van bewoners en buiten het dorp. Bezoekers kunnen wandelend of fietsend of zelfs met de auto het lange lint bekijken en bewonderen. De werken gemaakt door kunstenaars en kunstenmakers uit Warns en omstreken hebben allemaal het jubileumthema Út en Thús – Thuis en Uit.

Gezamenlijk kunstwerk maken
Een groepje enthousiaste cursisten op het atelier verdiepte zich in het jubileumthema en droomde hierbij weg met het caravangevoel; over onderweg zijn en je thuis voelen, over reizen in je hoofd en reizen in je herinnering.
.    
Er werd gebrainstormd en geschetst
 
De Kip-caravan bleek bij ieder favoriet en riep nostalgische herinneringen op; reizen naar verre – of dichtbije – oorden. Altijd uit en ook thuis in je compacte huis op wielen met alles bij de hand..

.. zoals campingmargarine en corned beef – waar je onderweg beslist niet zonder kon.

En iedere keer weer een ander fantastisch uitzicht uit je venster! (Wat je natuurlijk ook kunt omdraaien; iedere keer een ander landschap met daarin jouw huisje op wielen)

Dit bleek een gouden greep en van het een kwam het ander..Ondertussen diende een in onbruik geraakte zeecontainer op het erf van een voormalige pluimveehouderij (nu veeteelthouderij) zich aan als tijdelijke tentoonstellingslocatie en sloot hiermee perfect aan bij het ‘kip’-gevoel van de eivormige caravan.

Wat weer zorgde voor een verbreding van het onderwerp; naast landschappen werden nu ook naar hartelust kippen verbeeld! Daarbij kwam als vanzelf de titel voor de installatie: Hin(ne) en wer
   

Voor de uitvoering had de groep geheel de vrije hand om de container in te richten

Storende elementen kon je verstoppen achter een prachtig gordijn

De buitenkant werd toepasselijk gepimpt

  .  
En de binnenkant is met vereende krachten ingericht
.   
Wolkom by Hinne en wer!


.
Met een mooie spontaan getekende bijdrage van Marrigje (kleindochter van Renneke) erbij!


En toen kon de vlag opgehangen worden!
.