Doorgeefverhalen

Schoolproject DOORGEEFVERHALEN in de gemeente Sudwest Fryslân ihkv KH2018 (vanuit Akte2), voorjaar 2017

Doorgeefverhalen zijn verhalen van kinderen die zich afspelen ergens op het traject tussen huis en school; grote of kleine verhalen, waargebeurd of gefantaseerd, mooi, verdrietig of spannend … verhalen van kinderen van nú: waard om doorgegeven te worden!
Voor dit project maakten Frank Belt (verhalenverteller), Marga Houtman (beeldend kunstenaar) en Kate Schlingemann (schrijver/dichter) een lesbrief voor leerkrachten van de verschillende groepen van het basisonderwijs om kinderen te laten zien hoe je verhalen kunt bedenken en creatief kunt verbeelden.

De resultaten werden op 6 juni jl. gepresenteerd in de vorm van een pop-up museum tijdens het Rabo Talent Festival in Theater Sneek, hierbij een aantal prachtige voorbeelden van stripverhalen:

Op 6 juni konden kinderen naast het podium ook hun talenten tonen bij diverse workshops zoals

Hier een greep uit de selfies:
doorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalendoorgeefverhalen
En hier een aantal dromen:
doorgeefverhalendoorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen doorgeefverhalen

En ook nog stukje over deze prachtige dag in de krant!

Dit project is georganiseerd vanuit Akte2