Nieuws

NIEUWS
komende, lopende, of bijzondere zakenZaterdag 7 september Kick-off Print the City / Rub the Streets – een van de 5 speerpuntprojecten van de landelijke grafiekmanifestatie Grafiek2019.
15.00-16.30 u vanuit het Huis van Betekenis, Lauwerecht 10, Utrecht
https://grafiek2019.nl/print-the-city-rub-the-streets/


augustus

Onder de noemer Print & Wriuw haakt Friesland aan bij Print the City / Rub the Streets, een van de speerpuntprojecten van de landelijke grafiekmanifestatie Grafiek2019.
Grafiekscout Marga Houtman gaat in de provincie aan de slag met jong en oud; leerlingen van basisscholen in Súdwest Fryslân bijten de spits af, zij gaan in september op pad om hun leefomgeving vast te leggen met de wriuwtechniek (Fries voor rubbing of frottage). Marga ontwikkelde hiervoor ism Akte2 een prikkelende handleiding.

De presentatie van alle mooie kunstwerken worden wapperend aan waslijnen gepresenteerd tijdens het UIT Festival op 14 september in Sneek!


1 juni

Biblioboei
nu te zien bij de kunstenaarsboekententoonstelling in Kunsthal 45 Den Helder
Koningsweg 43-45, Den Helder (open do t/m zo 13.00 -17.00 uur)
nieuws
1 juni – 18 augustus 2019
KUNSTENAARSBOEKEN-BOEKENKUNST
Kunsthal 45  Koningsweg 43-45 Den Helder

 


februari 2019
Workshops Druktemakers
Onlangs met veel plezier workshops druktechnieken gegeven op OBS de Wyken in Sneek!
nieuws
Met Valentijnsdag in het vooruitzicht gingen de groepen 3 t/m 5 aan de slag met monoprints en maakten de groepen 6 t/m 8 linosnedes;
‘Voor wie gaat jouw hart sneller kloppen?’
nieuws
Prachtige werkstukken en blij met al dat talent!
Klik hier voor meer informatie

Houtigehage timmert aan de weg project ihkv Tijd voor Talent/Tiid foar Talint – ter stimulering van actieve kunst- en cultuurdeelname door 65-plussers in Fryslân.
O.l.v. Marga Houtman (beeldend kunstenaar) en Harry van der Velde (meubelmaker) maakten de deelnemers houtbewerken nieuwe picknicktafels voor het Wâldhúske in Houtigehage.

 nieuws
Kijk bij Akte2 voor het cultuuraanbod basisonderwijs Sudwest Fryslân, waaronder mijn TEKENEN JOEPIE!

Fotografie op deze site: M. Houtman / P. Gofre