Cursus

CURSUS EN WORKSHOP
In het voor- en najaar organiseert beeldend kunstenares Marga Houtman teken- en schildercursussen voor volwassenen en kinderen op haar atelier in Warns.
Daarnaast verzorgt Marga als cultuuraanbieder binnen het cultuurnetwerk Sudwest Fryslân (Akte2) workshops voor het basisonderwijs zoals Tekenen, joepie! en kunstenaarsboek.

Cursusaanbod winter 2019 (v.a. 12 februari)
Cursussen gaan van start bij voldoende aanmeldingen

KINDERCURSUS tekenen &schilderen
Dinsdagmiddag
(6 Lessen van 1,5 uur)
De kinderen leren door middel van opdrachten en thema’s spelenderwijs omgaan met verschillende materialen en technieken. Binnen deze opdrachten komen ook aspecten als compositie, perspectief en het mengen van kleuren aan de orde.

TEKENEN & SCHILDEREN (speciaal voor parttime-werkers!)
Woensdagmorgen (6 lessen van 2 uur)
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met tekenen en schilderen. Met opdrachten die passen bij de groep en bijeenkomsten die worden afgestemd op ieders werkagenda.

TEKENEN
Woensdagmiddag
(6 lessen van 2 uur)
Deze cursus is puur gericht op het tekenen – in al zijn aspecten – met verschillende technieken en materialen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor compositie, perspectief en vrije expressie.

TEKENEN & SCHILDEREN (aquarel)
Donderdagmiddag
(6 lessen van 2 uur)
Aan de hand van gerichte opdrachten is er bij deze cursus volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht-donkerverhouding en materiaalgebruik.

BASISCURSUS TEKENEN & SCHILDEREN
Donderdagmiddag (6 lessen van 2 uur)
Deze cursus vormt op een plezierige manier een introductie van de basisprincipes bij tekenen en schilderen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht-donkerverhouding en materiaalgebruik.

*Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingen

INLOOPATELIER WARNS
Bij voldoende belangstelling kan het inloopatelier op de 1e dinsdagmiddag van de maand weer van start gaan: meld je nu aan!


 

cursus     cursus

Heeft u interesse aan een cursus, workshop of het inloopatelier deel te nemen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via deze website of bel 06-44702264.

Informeer ook naar de mogelijkheden voor groepsworkshops, kinderfeestjes of privélessen
(Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingen)


Zomerworkshops buiten tekenen
In de zomerperiode  organiseer ik regelmatig op vrijdagochtend van 9.30 – 11.30 uur een tekenworkshop op mooie en inspirerende plekken in de wijde omgeving van Warns.
Meer info

TEKENEN EN SCHILDEREN IN WARNS

ZIN OM TE LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN?
Geef je dan nu op voor de basiscursus!

Deze cursus vormt op een plezierige manier een introductie van de basisprincipes bij tekenen en schilderen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht- donkerverhouding en materiaalgebruik.

START 1 november a.s!


 

 

Fotografie op deze site: M. Houtman / P. Gofre