Cursus

CURSUS EN WORKSHOP
In het voor- en najaar organiseert beeldend kunstenares Marga Houtman teken- en schildercursussen voor volwassenen en kinderen op haar atelier in Warns.
Daarnaast verzorgt Marga als cultuuraanbieder binnen het cultuurnetwerk Sudwest Fryslân (Akte2) workshops voor het basisonderwijs zoals Druk met Drukwerk en Tekenen, joepie!


Najaar  2019
cursus    
Cursussen tekenen & schilderen
Vanaf de laatste week in oktober kan er weer volop getekend en geschilderd worden op het atelier; er zijn cursussen voor jong en oud, voor beginners en voor gevorderden:

TEKENEN & SCHILDEREN (speciaal voor parttime-werkers!)
Woensdagmorgen (of vr morgen) (6 lessen van 2 uur)
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met tekenen en schilderen. Met opdrachten die passen bij de groep en bijeenkomsten die worden afgestemd op ieders werkagenda.

KINDERCURSUS tekenen & schilderen (v.a. 6 jaar)
Woensdagsmiddag
v.a. 14.30 u  (6 Lessen van 1,5 uur)
De kinderen leren door middel van opdrachten en thema’s spelenderwijs omgaan met verschillende materialen en technieken. Binnen deze opdrachten komen ook aspecten als compositie, perspectief en het mengen van kleuren aan de orde.

TEKENEN
Woensdagavond
(of vr middag) (6 lessen van 2 uur)
Deze cursus is puur gericht op het tekenen – in al zijn aspecten – met verschillende technieken en materialen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor compositie, perspectief en vrije expressie.

TEKENEN & SCHILDEREN
Donderdagmiddag
(6 lessen van 2 uur)
Deze cursus is een logisch vervolg op de beginnerscursus. Aan de hand van gerichte opdrachten is er ook nu weer volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht-donkerverhouding en materiaalgebruik. Indien gewenst kan de nadruk liggen op aquarel.

BASISCURSUS TEKENEN & SCHILDEREN
Donderdagavond 
  (6 lessen van 2 uur)
Deze cursus vormt op een plezierige manier een introductie van de basisprincipes bij tekenen en schilderen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht-donkerverhouding en materiaalgebruik.

Meer informatie
DeelnemenWorkshops
TREERUBBING

In de maanden oktober en november organiseer ik als grafiekscout voor het landelijke grafiekproject Print the City / Rub the Streets van Grafiek2019 workshops Treerubbing in het Rijsterbos.

Bij deze workshop maakt u kennis met de frottagetechniek en trekken we het bos in om met deze techniek adruksels van bijzondere bomen te maken.
Een actieve workshop voor ieder die van tekenen/grafiek en het bos houdt!

Meer informatie
Deelnemen

 

*Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingenHeeft u interesse aan een cursus, workshop of het inloopatelier deel te nemen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via deze website of bel 06-44702264.

Informeer ook naar de mogelijkheden voor groepsworkshops, privélessen of creatieve begeleiding.

(Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingen)

 

Fotografie op deze site: M. Houtman / P. Gofre