Cursus

Cursus op het atelier


Het eerstvolgende inloopatelier is dinsdagmiddag 7 november (13.30-15.30 u)
Meedoen? Van harte welkom! (graag wel van te voren aanmelden*)

De kosten voor deelname bedragen € 17,50 (excl. materiaal)
Aanmelden, of bel voor meer info: 06-44702265

ook is er deze middag gelegenheid een gemiste les bij de lopende cursus in te halen (ook hierbij: van te voren aanmelden!)

*Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingen


CURSUSAANBOD NAJAAR 2017
Vanaf 18 oktober zijn er weer nieuwe cursussen tekenen en schilderen op het atelier; voor jong en oud, voor beginners en gevorderden: geef je nu alvast op!

(Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingen)

KINDERCURSUS tekenen en schilderen (v.a. 6 jaar)
Woensdagmiddag direct na school. 6 Lessen van 1,5 uur
De kinderen leren door middel van opdrachten en thema’s spelenderwijs omgaan met verschillende materialen en technieken. Binnen deze opdrachten komen ook aspecten als compositie, perspectief en het mengen van kleuren aan de orde. (meer info)

Tekenen en schilderen voor GEVORDERDEN
Woensdagavond, 6 lessen van 2 uur

Tijdens de bijeenkomsten wordt er gewerkt aan de hand van gerichte teken- en schilderopdrachten, waarbij zaken als compositie, perspectief, kleur, licht/donker-verhouding en materiaalgebruik aan de orde komen. Ook is er deze cursus aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Tekenen en schilderen voor BEGINNERS
Donderdagmiddag 6 lessen van 2 uur
Deze cursus vormt op een plezierige manier een introductie van de basisprincipes bij tekenen en schilderen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht-donkerverhouding en materiaalgebruik. Geschikt voor zowel beginners als voor mensen met wat meer ervaring.

cursus     cursus

Heeft u interesse aan een cursus, workshop of het inloopatelier deel te nemen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via deze website of bel 06-44702264.

Informeer ook naar de mogelijkheden voor groepsworkshops, kinderfeestjes of privélessen
(Cursussen en workshops gaan van start bij voldoende aanmeldingen)


Zomerworkshops buiten tekenen
In de zomerperiode  organiseer ik regelmatig op vrijdagochtend van 9.30 – 11.30 uur een tekenworkshop op mooie en inspirerende plekken in de wijde omgeving van Warns.
Meer info

TEKENEN EN SCHILDEREN IN WARNS

ZIN OM TE LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN?
Geef je dan nu op voor de basiscursus!

Deze cursus vormt op een plezierige manier een introductie van de basisprincipes bij tekenen en schilderen. Aan de hand van gerichte opdrachten is er volop aandacht voor zaken als compositie, perspectief, kleur, licht- donkerverhouding en materiaalgebruik.

Bij  voldoende aanmeldingen kan deze cursus bij de eerstvolgende gelegenheid  van start gaan.


CURSUSSEN EN WORKSHOPS
In het voorjaar en in het najaar organiseert beeldend kunstenares Marga Houtman teken- en schildercursussen voor volwassenen en voor kinderen op haar atelier in Warns.
Vanaf 16 oktober start een nieuwe cursusreeks (zie het complete aanbod op deze pagina).

Daarnaast verzorgt ze binnen het cultuurnetwerk Sudwest Fryslân (Akte2) workshops voor het basisonderwijs onder de titel: Tekenen, joepie!

 

Fotografie op deze site: M. Houtman / P. Gofre